•  E-lasku
  •  Nopea 9 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 3-5 arkipäivää
Näytä ALV:

Defibrillaattori Ulko-tilossa

Mietitkö defibrillaattorin asentamista ulos? Siinä tapauksessa on muutama asia joita tulee huomioida. Defibrillaattoria ei ole tehty ulkona säilyttämiseen mutta sitä voi ilman muuta käyttää ulkona sydänpysähdyksen aikana. Monissa defibrillaattoreissa on suojaava laukku joka suojaa ja helpottaa defibrillaattorin kantamista. defibrillaattorin painaessa noin 2kg on tätä helppo kantaa mukanaan. laukkujen lisäksi löytyy myös reppuja jotka ovat tehty defibrillaattoria sekä ensiapu-tarvikkeita varten. Voit toki myös pitää defibrillaattoria tavallisessa repussa.

Suuri ero defibrillaattorien välillä on niiden IP luokitus. IP luokitus kertoo kuinka kestäviä defibrillaattorit ovat kostetutta ja pölyä vastaan. Mitä korkeampi IP luokitus sen soveliaampia nämä ovat ulko-käyttöön. Paras hinta-laatusuhteen omaava malli jossa on IP 54 luokitus on AED7000 mutta tätä ei pysty huuhdella vedellä niin kuin esimerkiksi Phillips HeartStartFRx jossa on 55 IP luokitus. Molempia näitä malleja voidaan käyttää ulkona mutta mikään niistä ei ole tehty ulkona säilyttämiseen.

 

Lisää defibrillaattorin saatavuutta säilyttämällä sitä ulkona lämpökaapissa

Ajatus säilyttää defibrillaattoria ulkona on se että se lisää tämän saatavuutta. Mitä enemmän ihmisillä on helppo pääsy defibrillaattorille sen parempi. Defibrillaattoria tulee säilyttää 5 Celsius asteesta (riippuu mallista) ylöspäin jonka syystä säilytykseen ulkona vaaditaan lämpökaappi. Lämpökaappi vaati virransaannin vastukseen joka on kaapin sisäpuolella. Vastus on tehokas ja siinä on termostaatti joka säätelee lämpöä jotta lämpö pysyy 10c asteisena jatkuvasti. Lämpökaappia jota me käytämme on Alankomainen Arky. Heillä on malli joka on tehty polyesteristä joka suojaa sateelta ja lialta sekä lämpövastus joka pitää lämmön riittävänä kun ulkolämpötila on niin alhaisena kuin -25c. Kaappi on 100% vedenpitävä. Mitat Akryn lämpökaappiin ovat 40x34x20cm ulkopuolella. Sisäpuoli on mitoiltaan 32x28x18cm.

Heillä on myös kaappi nimeltään Arky Polar joka kestää -45c astetta. On suositeltavaa että sähkömies hoitaa sähköjen asennuksen kaappiin mikäli itse on epävarma. Tanskassa on hyvin yleistä säilyttää defibrillaattoria ulkona vaikka sen hankkisi yritys mikä on jotain jota Ruotsin tulisi seurata. Tanskan lauhempi ilmasto tekee sen että kaapit jotka kestävät -25c astetta riittävät. Joissain osissa Ruotsia voi Arky Polar olla suositeltavaa että kestävyys varmistetaan. Kaapit voidaan tilata meidän nettikaupasta, Löydät eri malliset kaapit defibrillaattori osion alla.

Mikäli suunnitelmana on säilyttää defibrillaattoria ulkona ainoastaan kesäaikaan löytyy tähän myös kaappi Arkyltä ilman lämpövastusta. Tämä suojaa yhtä hyvin vedeltä ja lialta kuin muut kaapit joissa on vastus. Lisäosia joita voi asentaa Arky kaappiin on akustinen hälytin. Hälytin on pieni rasia joka sijaitsee kaapin sisäpuolella (voidaan sammuttaa ja laittaa päälle). Hälytin hälyttää kun kaappi avataan ja sammuu kun ovi suljetaan. Hälytin toimii 3x1.5v LR44 nappipattereilla ja hälytin hälyttää 105dB voimakkuudella.

Jo monesti mainittu etu säilyttää defibrillaattoria ulkona on että niin monella kuin mahdollista on pääsy sille, haittapuolena varkaus mahdollisuus. Meidän kokemuksemme mukaan kaapin myyntien yhteydessä on että varkauden riski on suhteellisen pieni. Edut voittavat. Tarra jossa varoitetaan hälyttimestä saattaa pelotella varkaita. Lisäksi on käytettyjen defibrillaattorien myynti markkinat pienet ja mikäli joku yrittäisi myydä käytettyä defibrillaattoria voidaan tämä tunnistaa omalla valmistusnumerolla (useimmiten defibrillaattorin takapuolella). Aikaisemmin on myös käytetyn tavaran myyntipalsta Blocket kuunnellut alaa ja päättänyt että he eivät myy käytettyjä defibrillaattoreita. Ei ole suositeltavaa asettaa lukko ulko-kaappiin mikäli esimerkiksi vain yhdellä yhdistyksessä on avain koska tämä voi vaikeuttaa ja hidastaa defibrillaattorin käyttöä. Syy miksi ei edes minuuttia haluta hävitä on siksi että mitä nopeammin puhallus-painantaelvytys voidaan aloittaa ja mitä nopeammin defibrillaattoria voidaan käyttää lisää potilaan eloonjäämistä.

 

Sisäkaappi suojaa defibrillaattoria lialta ja pölyltä

Mikäli suositaan asettaa kaappi sisätilaan missä on lämmintä ei kaapia tarvita, Seinäkiinnitys riittää hyvin. Kaapi voi tosin olla hyvä suojaamaan defibrillaattoria ja tehdä tästä näkyvämpi sisätiloissa. Arky valmistaa myös laadukkaita sisätiloihin asennettavia kaappeja. Näitä löytyy kahdessa eri värissä, Vihreä ja valkoinen. Vihreä on sama väri kuin kansainvälinen vihreä kyltti defibrillaattorille samalla kun valkoinen yleensä sulaa enemmän ympäristöön. Kaikki kaapit tulee merkata kansainvälisessä kyltillä defibrillaattorille. Tämä voidaan esimerkiksi asettaa kaapin yläpuolelle. Liimatarrat voidaan asettaa ulko-oville jotta voidaan tehokkaasti ilmoittaa että täältä löytyy defibrillaattori .Samoin kuin palosammuttimet tulee defibrillaattorin olla näkyvä ja helposti saatavilla hätätapauksessa. Toivon mukaan tätä ei koskaan tarvitse käyttää mutta mikäli tarvitsee on sen pakko löytyä ja saada toimintavalmiuuteen nopeasti.

Ota myös huomioon asentaa kaappi ympäristöön ja korkeudelle niin että pyörätuolissa olevat henkilöt myös saavat tämän otettua. Suositeltu korkeus on 80cm. Ei tarvitse pelätä että lapset pääsisivät defibrillaattoriin käsiksi ja vahingoittaisivat itseään. Defibrillaattorilla ei pystytä antamaan sähköiskua mikäli ihmisellä ei ole oikeata sydänpysähdystä. Defibrillaattori analysoi potilaan sydänrytmiä ja vaikka sinä joka käytät defibrillaattoria yrität painaa sähköisku nappia ei mitään tapahdu ellei laite ole päätynyt siihen että siitä on hyötyä. Sinun ei toisin sanoen tarvitse huolehtia siitä että tekisit jotain väärin. Pahinta mitä voi tehdä sydänpysähdyksessä tai ylipäätänsä onnettomuudessa on olla tekemättä mitään.

Toivomme että tämä antaa selvityttä siihen mitä asioita tulee miettiä ennen kuin asettaa defibrillaattorinsa ulos säilytykseen. Toivomme että olette yhteydessä mikäli tarvitsette lisää tietoa!

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Svenska Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä