•  E-lasku
  •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 3-5 arkipäivää
Näytä ALV:

Ensiaputarvikkeet

Laadukkaita ensiaputarvikkeita vahinkojen ja sairauksien hoitoon

Ensiaputuotteiden tulee myös auttaa käyttäjää nopeasti ja turvallisesti käsittelemään erilaisia vahinkoja ja sairauksia. Tässä yhteydessä laatu on ensisijaista. Tuotteen tulee täyttää korkeimmat asetetut vaatimukset, jotta henkeä uhkaavassa tilanteessa ollaan turvassa. 

Ensiapu on yleisnimitys toimille jotka tehdään ennen, kuin enemmän apua on paikalla (Zideman DA, Singletary EM, De Buck ED, et al. First Aid Chapter Collaborators. Part 9:First aid:2015 International Consensus on First Aid Science with Treatment Recommendations. Resuscitation. 

Kyseessä voi olla voimakkaan verenvuodon pysäyttäminen asettamalla kiristysside, glukoosin antaminen henkilölle, jolla on diabetes ja oireita matalasta verensokerista tai tulipalo, josta henkilö täytyy nopeasti evakuoida evakuointituolin tai pelastuspatjan avulla.

Ensiapuun liittyvät tuotteet ovat kehittyneet vuosien aikana, ja nykyään on olemassa myös kehittyneitä defibrillaattoreja, joita voidaan yleisesti käyttää sydänpysähdykseen ennen ensihoitajien ja ambulanssin saapumista. Ensimmäiset minuutit ratkaisevat usein henkiinjäämisen vakavien vammojen ja sairauskohtausten sattuessa. Tämä tarkoittaa, että ensiaputuotteen tulee olla helppo ja turvallinen käyttää, sillä sen käyttäjältä puuttuu usein kokemusta ja taitoa akuuttihoidosta. Vaikka henkilö olisi käynyt PPE- ja ensiapukoulutuksen, taidot unohtuvat nopeasti, koska niitä ei käytetä säännöllisesti. Siksi on ehdottoman tärkeää säännöllisesti (vuosittain) kerrata PPE:tä, ensiapua ja palokoulutusta. Tämä voidaan tehdä itsenäisesti materiaalin avulla, jota löytyy kirjallisena ja videona, mutta myös kurssilla koulutuksenjärjestäjän kautta. Voi olla hyväksi saada käytännön harjoitusta ja tietoa, jota vaille muuten jää.

Hyviä lähteitä oppiakseen lisää ensiavusta ja painelu-puhalluselvytyksestä on:

European Resuscitation Council, eurooppalainen järjestö, joka huolehtii painelu-puhalluselvytys- ja ensiapukoulutuksen ohjelmasta yleisesti ja hoitohenkilökunnalle. ERC:n kotisivuilla on uutisia, tietomateriaalia ja koulutusmateriaalia. Sieltä löytyy esim. verkkokoulutus puhallus-paineluelvytyksestä, joka on erittäin hyvä, sillä voit oppia painelu-puhalluselvytyksen perusteet ja ensiapua pedagogisten harjoitusten ja kontrollikysymysten avulla. Verkkokoulutus on ainoastaan teoreettinen ja käytännön koulutusta suositellaan, sillä on tärkeää oppia painelu-puhalluselvytystä ja ensiapua käytännön harjoituksella.

Jos haluat tietää enemmän mihin tieteellisten tutkimusten suuntaviivat perustuvat, ERC on erinomainen lähde. On hyvä tietää, että ne toimenpiteet, jotka opitaan painelu-puhalluselvytyksestä ja ensiavusta, perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin, joita alalta on. Joskus voi tosin olla, että joltain alalta puuttuu tutkimusta, joten ensiavun toimenpiteen toimivuudesta voi olla heikkoa näyttöä.

Svenska Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä