•  E-lasku
 •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
 •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:
 • Suomi
 • Kyltit- ja tarrat defibrillaattoreille

  Hätätilanteessa on tärkeää, että defibrillaattorin ja ensiaputarvikkeiden sijainti on merkitty selvästi. Hätäuloskäynnit tulee merkitä poistumisopastein.

  Euroopan elvytysneuvoston (ERC) suosituksen mukaan defibrillaattorin säilytyspaikka tulee merkitä selvästi kyltillä, jossa on defibrillaattoria tarkoittava symboli. Symbolissa on valkoinen sydän, jonka keskellä on salama, ja kyltin oikeassa yläkulmassa on valkoinen risti.

  Kyltit defibrillaattorin sijainnin osoittamiseen

  Sydänpysähdys on aina todella stressaava tilanne, mutta stressiä voi lieventää valmistautumalla ja harjoittelemalla. Defibrillaattorin sijainnin merkitseminen on yksinkertaista mutta erittäin tärkeää. Ajattele, että defibrillaattorin tulee olla niin monen henkilön ulottuvissa kuin mahdollista, jotta siitä on mahdollisimman paljon hyötyä. Lukkojen takana varastossa sijaitseva defibrillaattori ei todennäköisesti pelasta henkiä, muista siksi merkitä defibrillaattori selkeillä kylteillä ja ohjeilla. Tiedota kaikkia defibrillaattorin lähellä olevia sen sijainnista. Kokemuksemme mukaan käy helposti niin, että defibrillaattori hankitaan, mutta henkilökuntaa ei informoida sen sijainnista, saati sen käytöstä. Mieti myös laitteen sijoittamista korkeudelle, joka on kaikkien ulottuvissa, myös esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvien. Ikkunassa tai ulko-ovessa oleva tarra, joka näyttää, että tilassa on defibrillaattori, on suositeltavaa, kuten myös nuolet, jotka näyttävät tien defibrillaattorille. 

  Yhä useammat maat ovat aloittaneet rekisterin defibrillaattoreille, johon defibrillaattorin omistaja voi rekisteröidä sen osoitteen sekä päivät ja ajat, jolloin se on saatavilla. Suomessa rekisteri löytyy netistä osoitteesta www.defi.fi. Kaikilla ihmisillä on pääsy tähän rekisteriin, ja sen avulla voidaan nopeasti löytää läheisin defibrillaattori. Jos sinulla on defibrillaattori autossa, voi olla hyvä ajatus merkitä se ikkunatarralla. Kaikkein parasta on sijoittaa defibrillaattori ulkotiloihin saavutettavuuden lisäämiseksi. On olemassa erityisiä ulkokaappeja lämpöelementillä, jotka kestävät jopa -45 Co. Ulos sijoitettuna defibrillaattori on saatavilla vuorokauden ympäri ja läpi vuoden. Nämä kaapit on varustettu tarroilla, jotka näyttävät, että kaapissa on defibrillaattori. 

  Koska noin 70% sydänpysähdyksistä tapahtuu kotona, tulisi useampia defibrillaattoreita sijoittaa asuntoihin ja yrityksiin mieluiten ulkotiloihin helppopääsyiseen ulkokaappiin. Yksi huomioon otettava näkökulma on varkausriski. Valitettavasti defibrillaattorin varastamisen riski lisääntyy, kun se sijaitsee ulkotiloissa. Defibrillaattorissa on ainutlaatuinen sarjanumero, ja se voidaan siten identifioida, jos joku yrittää myydä sen varastamisen jälkeen. Tämä voi vähentää laitteen riskiä tulla varastetuksi. Tietyt vakuutusyhtiöt voivat vakuuttaa varustuksen, vaikka se olisi sijoitettu ulkotiloihin lukitsemattomaan kaappiin.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Teetkö ostoksia yksityishenkilönä vai yrityksenä?

  YksityishenkilönäYritys