•  E-lasku
  •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:

Kyltit- ja tarrat defibrillaattoreille

Opastekyltit hätäuloskäyntien ja ensiaputarvikkeiden löytämiseksi

Hätätilanteessa on tärkeää, että defibrillaattorin ja ensiaputarvikkeiden sijainti on merkitty selvästi. Hätäuloskäynnit tulee merkitä poistumisopastein.

Euroopan elvytysneuvoston suosituksen mukaan defibrillaattorin säilytyspaikka tulee merkitä selvästi kyltillä, jossa on defibrillaattoria tarkoittava symboli. Symbolissa on valkoinen sydän, jonka keskellä on salama, ja oikeassa yläkulmassa on valkoinen risti.

 

Kyltit defibrillaattorin sijainnin osoittamiseen

Sydänpysähdys on stressaava tilanne, jota siihen valmistautuminen ja harjoittelu helpottavat. Defibrillaattorin sijainnin merkitseminen on yksinkertaista mutta erittäin tärkeää. Ajattele, että defibrillaattorin tulee olla niin monen henkilön ulottuvissa kuin mahdollista, jotta siitä on mahdollisimman paljon hyötyä. Defibrillaattori, joka on lukkojen takana varastossa ei todennäköisesti pelasta henkiä. Muista siksi merkitä defibrillaattori kylteillä ja ohjeilla. Tiedota kaikkia defibrillaattorin lähellä olevia sen sijainnista. Kokemuksemme mukaan käy helposti niin, että defibrillaattori hankintaan, mutta henkilökuntaa ei informoida sen sijainnista. Mieti myös sen sijoittamista korkeudelle, johon myös pyörätuolissa olevat yltävät. Ikkunassa tai ulko-ovessa oleva tarra, joka näyttää, että tilassa on defibrillaattori, on suositeltava, kuten myös nuolet, jotka näyttävät tien defibrillaattorille. 

Yhä useammat maat ovat aloittaneet rekisterin defibrillaattoreille, johon defibrillaattorin omistaja voi rekisteröidä sen osoitteen sekä päivät ja ajat, jolloin se on saatavilla. Yleisöllä ja myös terveydenhoidolla on pääsy tähän rekisteriin, ja sen avulla voidaan nopeasti löytää läheisin defibrillaattori. Jos sinulla on defibrillaattori autossa, voi olla hyvä ajatus merkitä se ikkunatarralla. Kaikkein parasta on sijoittaa defibrillaattori ulkotiloihin saavutettavuuden lisäämiseksi. On olemassa erityisiä ulkokaappeja lämpöelementillä, jotka kestävät jopa -45 celsiusastetta. Sijoitettuna sellaiseen kaappiin defibrillaattori on saatavilla ympäri vuorokauden ja läpi vuoden. Nämä kaapit on varustettu tarroilla, jotka näyttävät, että kaapissa on defibrillaattori. 

Koska useimmat (noin 70%) sydänpysähdyksistä tapahtuvat kotona, tulisi useampia defibrillaattoreita sijoittaa asuntoihin ja yrityksiin mieluiten ulkotiloihin helppopääsyiseen ulkokaappiin. Yksi huomioon otettava näkökulma on varkausriski. Valitettavasti defibrillaattorin varastamisen riski lisääntyy, kun se sijaitsee ulkotiloissa. Defibrillaattorissa on ainutlaatuinen sarjanumero, ja se voidaan siten identifioida, jos joku yrittää myydä sen varastamisen jälkeen. Tämä voi vähentää laitteen riskiä tulla varastetuksi. Tietyt vakuutusyhtiöt voivat vakuuttaa varustuksen, vaikka se olisi sijoitettu ulkotiloihin lukitsemattomaan kaappiin.

Svenska English Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä