•  E-lasku
 •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
 •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:
 • Suomi
 • Verenpainemittarit

  Valitse verenpainemittari, joka täyttää myös terveydenhuollon ammattilaisten asettamat vaatimukset. Verenpainemittarimme sopivat sekä yksityiseen että ammattilaisten käyttöön.

  Näin verenpainemittari toimii

  Verenpainemittaria käytetään mittaamalla paine tietystä vartalon kohdasta, useimmiten käsivarresta. 

  Verenpainetta mitattaessa mainitaan kaksi lukua, esimerkiksi 120/80. Ensimmäinen mittausarvo kertoo verenpaineen, kun sydän pumppaa verta elimistöön, tällöin paine on suurimmillaan. Pienempi luku kertoo verenpaineen sydämen lepovaiheen aikana.

   

   

  Miksi verenpainemittaria tulisi käyttää?

  Verenpainearvoja mittaamalla voidaan terveydentilaa seurata tarkasti. Liian matala tai korkea verenpaine voi pidemmän päälle olla vaarallista. Verenpainemittarin avulla voi suhteellisen helposti varmistaa, että verenpaine on oikealla tasolla. Oman verenpainemittarin avulla mittauksen voi suorittaa helposti kotona.

  Mittaamalla verenpaineen rutiininomaisesti joka päivä huomaat nopeasti, mikäli verenpaineesi nousee tai laskee. Näin voit toimia ennakoivasti ja hakeutua hyvissä ajoin lääkäriin.

   

   

  Miten verenpainemittaria käytetään?

  Verenpainemittari asetetaan yleensä käsivarren ympärille. Useimmissa moderneissa verenpainemittareissa on automaattinen täyttö, joten verenpaineen mittaus onnistuu vain napin painalluksella.

  Verenpainemittari näyttää tuloksen näytöllä vain muutamien sekuntien kuluttua. Useissa verenpainemittareissa on myös muistitoiminto, jotta voit vertailla mittaustulosta aikaisempiin arvoihin.

   

   

  Ennen kuin mittaat verenpaineesi

  Verenpainetta mitattaessa on tärkeää olla rentona. Lepää siksi vähintään 5 minuuttia ennen mittaamista. Kofeiini saattaa hetkellisesti nostaa verenpainetta, jolloin mittaustulos on virheellinen. Älä siis juo kahvia tai teetä juuri ennen kuin mittaat verenpaineesi. Viimeisimmästä kupillisesta tulisi olla vähintään 30 minuuttia.

  Myös nikotiini vaikuttaa verenpaineeseen. Vältä nuuskaa ja tupakointia vähintään 30 minuuttia ennen verenpaineen mittaamista. 

  Älä myöskään tee fyysisesti rasittavia aktiviteetteja ennen verenpaineen mittausta. Ota tavaksi mitata verenpaineesi rauhallisena hetkenä. Jos menet kävelylle päivittäin, mittaus kannattaa suorittaa ennen kävelyä.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Teetkö ostoksia yksityishenkilönä vai yrityksenä?

  YksityishenkilönäYritys