•  E-lasku
  •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:

RESUSCI BABY

Resusci Baby -nukke pienten vauvojen elvytyksen harjoittelemiseen

Pikkulasten sydämenpysähdykset ovat melko harvinaisia, mutta niitä tapahtuu kuitenkin noin 200 joka vuosi. Tällöin syynä on useimmiten hukkuminen tai tukehtuminen esimerkiksi kun lapsen kurkkuun on joutunut vierasesine. Tästä syystä sekä vanhempien että sairaaloissa ja lastenhoidossa työskentelevien on tärkeää osata myös pikkulapsen painelu-puhalluselvytys. Resusci Baby -nukke on järkevä sijoitus, sillä se tuo turvaa ja auttaa mittaamattoman arvokkaiden elvytystaitojen opettelussa. Sydämenpysähdys voi kohdata omaa tai läheisesi lasta täysin yllättäen, mutta sinä voit vaikuttaa siihen, että taitosi ovat ajan tasalla ja osaat toimia tilanteessa oikealla tavalla ja näin lisätä lapsen selviytymismahdollisuuksia. Resusci Baby -nuken avulla voit opetella ja ylläpitää näitä elintärkeitä taitoja.

 

Vauvojen elvytys eroaa aikuisten elvyttämisestä

Vauvan painelu-puhalluselvytys: Resusci Baby on realistinen koulutusnukke alle 1-vuotiaan vauvan painelu-puhalluselvytyksen harjoitteluun. Painelu-puhalluselvytystä annetaan eri tavoilla riippuen potilaan iästä: vauvaa elvytetään eri tekniikalla kuin isompaa lasta tai aikuista. Yleisesti ottaen vauvan elvytys eroaa muusta elvytyksestä seuraavilla tavoilla:

Elvyttäjän on varmistettava, että ilma kulkee keuhkoihin asti. Puhalluselvytystä annetaan viisi kertaa noin 1,5 sekunnin väliajoin. Jos puhallusten myötä havaitaan merkkejä virkoamisesta, jatketaan antamalla vain puhalluselvytystä suusta suuhun -menetelmällä.

Paineluelvytys vauvalle on tehtävä kevyemmin kuin aikuiselle. Rintakehä saa painua alas vain noin neljä senttimetriä, koska lapsen keho ei ole yhtä kestävä kuin aikuisilla, ja kovempi paine voi aiheuttaa vahinkoa.

Lapsen paineluelvytyksen rytmi on hieman nopeampi kuin aikuista elvytettäessä. Rytmin pitää olla vähintään yksi painelu sekunnissa – on hyvä pyrkiä vähintään 120 kertaan minuutissa.

Realistinen koulutusnukke: Sijoittamalla Resusci Baby -nukkeen saat aidontuntuisen nuken, jonka ansiosta koulutustilanne on mahdollisimman realistinen. Nuken avulla voit opetella suositusten mukaisen paineluvoiman (rintakehä laskee noin neljä senttimetriä), hienosäätää sormien paikkaa sensorilla ja jopa saada aitoa palautetta parempien mittaustoimintojen ansiosta.

Jos haluat varmistaa elvytystaitojen tehokkaan oppimisen, suosittelemme täydentämään Resusci Baby -nukkea elektronisella oppaalla valitsemalla joko SimPad PLUS SkillR IE tai uusi SkillGuide. Näillä laitteilla koulutus on laadukkaampaa, sillä ne antavat palautetta suorituksesta välittömästi, niihin voi tallentaa tietoa, ja ne mittaavat suoritusta. Näin voit arvioida ja kohdistaa koulutusta paremmin ja näet samanaikaisesti, kuinka taidot kehittyvät yksilötasolla.

Svenska English Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä