•  E-lasku
 •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
 •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:
 • Suomi
 • Puoliautomaattinen defibrillaattori

  Puoliautomaattiset defibrillaattorit ovat yritysten, yhdistysten ja yksityishenkilöiden yleisimmin käyttämä tyyppi. Yleisön saatavilla olevat tyypit ovat puoliautomaattiset ja täysin automaattiset AED:t. Molemmat ovat turvallisia käyttää, koska sähköiskua ei ole mahdollista antaa henkilölle, joka ei sitä tarvitse, esimerkiksi jos sydämen rytmi on jo normaali ja defibrillaattori tunnistaa sen, vaikka käyttäjä yrittäisi antaa sähköiskun, laite ei aktivoidu.

  Ero puoliautomaattisen ja täysautomaattisen välillä on se, että puoliautomaattinen edellyttää, että käyttäjä painaa sähköiskupainiketta antaakseen iskun, kun taas automaattinen antaa iskun painamatta painiketta.

  Mallista riippumatta sähköiskua ei voida antaa tarpeettomasti. Defibrillaattorit analysoivat sydämen rytmiä, ja jos defibrillaattori tekee sen johtopäätöksen, että isku ei auta, puoliautomaattinen malli ei tee mitään, vaikka painaisit iskupainiketta. Sama pätee täysin automaattiseen versioon: se ei anna iskua, jos sitä ei tarvita.

  Puoliautomaattisen defibrillaattorin etu on, että jos sähköiskua suositellaan, käyttäjänä voit varoittaa muita olemaan koskettamatta potilasta ennen sähköiskupainikkeen painamista. On olemassa vaara, että jos joku koskettaa potilasta virran syöttämisen aikana, hän vastaanottaa virran itsensä kautta sen sijaan, että se menisi potilaan pysähtyneen sydämen kautta. Tämä voi olla vaarallista terveelle ihmiselle eikä potilas saa tarvitsemaansa sähköiskua sydämen rytmin palauttamiseksi. Täysin automaattinen defibrillaattori lähettää iskun itse ja käyttäjä ei voi pysäyttää sitä, jos joku koskettaa potilasta samanaikaisesti.

  FAQ

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Teetkö ostoksia yksityishenkilönä vai yrityksenä?

  YksityishenkilönäYritys