•  E-lasku
 •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
 •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:
 • Suomi
 • Arkisto:

  Defibrillaattori yhdistykseen

  Defibrillaattorin tulee aina olla saatavilla julkisilla paikoilla. Näin tuhansien sydänpysähdyksestä kärsivien ihmisten selviytymismahdollisuudet kasvavat. Jos haluat ostaa defibrillaattorin yhdistykseesi, voit lisätä ympäristön turvallisuutta.

  Defibrillaattorin asentaminen jalkapallokentän laidalle voi pelastaa sydämenpysähdyksestä yhtäkkiä romahtavan pelaajan hengen. Uima-altaalla oleva hengenpelastuskone voi pelastaa hukkumisonnettomuuteen joutuneen lapsen tai aikuisen hengen.

  Aktiivisessa ympäristössä tapaturmien ja sairastumisriski kasvaa. On tärkeää, että lähistöllä defibrillaattori riippumatta siitä, pelaatko shakkia vai jääkiekkoa.

  Hanki defibrillaattori yhdistykseesi

  Haluatko sijoittaa defibrillaattoriin? Tämä on erittäin viisas valinta. Aktiivisessa ympäristössä sydämenpysähdyksen riski kasvaa. Lapset ja nuoret sekä aikuiset voivat saada kohtauksen milloin tahansa. Kun klubitalossa on defibrillaattori, lähistöllä olevat voivat nopeasti ryhtyä pelastustoimenpiteisiin.

  Parhaan mahdollisen selviytymismahdollisuuden saavuttamiseksi defibrillaattoria on käytettävä 3–5 minuutin kuluessa. Tällöin selviytymismahdollisuus kasvaa 70 %:lla.

  Kaikissa yhteisöissä pitäisi olla defibrillaattori, myös paikallisissa:

  • Asunto-osuuskunnissa
  • Veneseuroissa
  • Urheiluseuroissa
  • Uimaseuroissa
  • Jalkapalloseuroissa

  AED:ille ja yhdistelmille on monia vaihtoehtoja. Defibrillaattorin ostamisen ei siis tarvitse olla niin kallista kuin luulisi. Vaihtoehtoja on kaksi. Yhdistys voi ostaa tai vuokrata defibrillaattorin. Vilkaistaan ostamisen ja vuokraamisen etuja.

   

  Ostaa vai vuokrata defibrillaattori yhdistykseen?

  Jos yhdistyksellä on suuri budjetti, voi olla viisasta ostaa defibrillaattori. Alkukustannus on kuitenkin korkea, mutta kuukausimaksuja ei vaadita. Jos konetta käytetään, se on nollattava, ja paristot ja elektrodit on vaihdettava säännöllisesti. Defibrillaattori ei vaadi tämän enempää huoltoa.

  Jos budjetti on tiukka, defibrillaattorin vuokraaminen voi olla paras vaihtoehto. Yhdistys maksaa tällöin pienemmän summan kuukausittain. Palvelu ja takuu sisältyy usein vuokraan, mikä helpottaa yrityksen toimintaa.

  Sekä defibrillaattorin ostaminen että vuokraaminen ovat vähennyskelpoisia, kunhan se kirjataan oikein. Defibrillaattorin ostaminen on pitkällä aikavälillä halvempaa, mutta on parempi vuokrata kone ja maksaa lopulta hieman enemmän kuin jos laitetta ei olisi ollenkaan.

   

  Voivatko yhdistykset saada apurahaa defibrillaattoreihin?

  Defibrillaattorin hankkiminen kokoushuoneeseen voi pelastaa henkilöstön ja yleisön hengen. Se on yhtä tärkeää harjoittelun ja kilpailun kuin tapahtumienkin aikana.

  Defibrillaattori on usein kallis, varsinkin jos yhdistys päättää ostaa vuokraamisen sijaan. Valitettavasti apurahaa ei tällä hetkellä voi hakea. Yhdistysten on maksettava samat hinnat kuin yksityishenkilöiden ja yritysten. Defibrillaattorit ovat kuitenkin vähennyskelpoisia.

   

  Millaisen defibrillaattorin tarvitset?

  Nuoret aikuiset ja urheilijat voivat kärsiä sydämenpysähdyksestä rasittavan liikunnan aikana, usein tuntemattoman taustalla olevan sydänsairauden vuoksi. Jos yhdistyksessä on paljon lapsia ja nuoria aikuisia, on tärkeää, että defibrillaattorissa on lapsitila. Näin varmistat, että lapset saavat oikeaa hoitoa pienemmällä virralla.

  Lapsille sopivassa defibrillaattorissa tulee olla lapsiavain, joka aktivoi lapsitilan tai lapsielektrodit. Aikuisten defibrillaattoria voidaan käyttää myös lapsille, mutta on suositeltavaa, että lapsi saa pienemmän virran.

  Siksi kannattaa sijoittaa lapsille sopivaan defibrillaattoriin. Yleensä on parasta ostaa tai vuokrata defibrillaattori lapsiavaimella tai -painikkeella. Näin hengenpelastajien ei tarvitse valita oikeita elektrodeja, mikä haaskaa aikaa.

  Ei ole väliä, minkä defibrillaattorin yhdistys valitsee. Kaikki niistä täyttävät erittäin korkeat standardit ja ovat helppokäyttöisiä. Jopa ihmiset, jotka eivät ole koskaan ennen käyttäneet defibrillaattoria, voivat käyttää sitä itse ilman koulutusta. Kaikissa defibrillaattoreissa on selkeät ääniohjeet, jotka ohjaavat käyttäjää hätätilanteessa.

   

  Miksi hankkia defibrillaattori jalkapallokentälle

  Monet urheilijat voivat romahtaa jalkapallokentällä uuvuttavan harjoituksen aikana, nähtävästi ilman syytä. Tämä koskee sekä nuoria että aikuisia pelaajia. Tuntematon sydänsairaus voi olla hengenvaarallinen, ja defibrillaattori voi pelastaa ihmisen hengen.

  Nuorilla pelaajilla voi olla piileviä sydänsairauksia, joita on vaikea diagnosoida. Sydänsairauksien seulonta on usein suositeltavaa tämän estämiseksi, mutta defibrillaattorin hankkiminen on aivan yhtä tärkeää. Asianmukaisella valmistelulla kentällä voidaan pelastaa monia ihmishenkiä.

  On myös hyvä, jos sekä aktiiviset jäsenet että johtajat käyvät säännöllisesti ensiapukursseilla. Näin kyky diagnosoida oireet ja pelastaa ihmishenkiä paranee. Yhdistyksen ensiapukurssit ja defibrillaattorit ovat edullisia henkivakuutuksia.

   

  Kuka tahansa voi käyttää defibrillaattoria

  Kuten otsikostakin käy ilmi, kuka tahansa voi käyttää defibrillaattoria. Voit käydä koulutuksen koneen käyttöön, mutta niiden on oltava niin helppokäyttöisiä, että pärjäät ilmankin. Koulutus tarjoaa tietoa ja turvallisuutta, mutta defibrillaattoria voi käyttää kuka tahansa.

  Kun käynnistät defibrillaattorin, kuulet selkeät ääniohjeet ja sinun täytyy vain asettaa elektrodit vartaloon ohjeiden mukaisesti. Defibrillaattori on pieni EKG-laite, joka lukee sydämen rytmin. Jos se määrittää, että isku on tarpeen, sinun täytyy vain painaa painiketta. Kone pystyy hoitamaan siis sekä diagnoosin että hoidon.

   

  Defibrillaattori parantaa turvallisuutta aktiivisille jäsenille ja johtajille

  Lisää ihmishenkiä voidaan pelastaa, kun defibrillaattori on lähellä.

  Hengenpelastus on aina käden ulottuvilla, kun vuokraat tai ostat defibrillaattorin yhdistykseen. Yhdistykset ympäri maailman voivat valita itse, mikä sopii talouteen ja budjettiin. Ostaminen aiheuttaa korkeammat alkukustannukset, kun taas vuokraaminen tarkoittaa pienempiä kuukausikustannuksia, mikä voi lopulta lisätä kulujen kokonaismäärää.

  Kun kone asetetaan keskitetysti sitä voivat käyttää kaikki, mukaan lukien aktiiviset jäsenet ja johtajat sekä kokoushuoneen lähellä olevat. Tämä parantaa turvallisuutta kentillä ja seuran tiloissa.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Teetkö ostoksia yksityishenkilönä vai yrityksenä?

  YksityishenkilönäYritys