•  E-lasku
  •  Nopea 9 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 3-5 arkipäivää
Näytä ALV:

Defibrillaattori kotiin

Että kotoa löytyisi defibrillaattori on vielä tänä päivänä melko harvinaista, mutta koska hinnat defibrillaattoreille laskevat avautuu yksityishenkilöille mahdollisuus tutustua näihin. Itseltään voi kysyä mikäli defibrillaattorin hankita kotiin kannattaa mutta vastaus on ’’se riippuu’’. Esimerkiksi, 70% sydänpysähdyksistä sairaalan ulkopuolella tapahtuu kotona. Jokainen minuutti joka kuluu sydänpysähdyksessä vähentää selviämismahdollisuutta noin 10% (https://www.hlr.nu/fakta-riktlinjer/).

Mikäli mietimme että aikaa kuluu vähintään 10minuuttia ennen kuin ambulanssin, pelastuspalvelun tai poliisin defibrillaattori on kohteessa nähdään nopeasti oman defibrillaattorin hyödyt. Sydänpysähdykset nuorilla ovat suhteellisen harvinaisia joten hyöty sijoittaa defibrillaattoriin nuorella parilla on kyseenalaista. Mutta defibrillaattorista voi hyötyä myös muut kuin taloudessa asuvat. Viisas esimerkki joka on yleistä tanskassa on asettaa defibrillaattori ulos lämpökaappiin(defibrillaattorin elektrodit jäätyvät pakkasessa myös defibrillaattorin akku heikkenee jonka takia lämpökaappi on hyödyllinen) jonka johdosta koko alueen asukkaat hyötyvät defibrillaattorista ajasta riippumatta. Defibrillaattorin asettaminen ulos on mielenkiintoinen mahdollisuus. Defibrillaattorin voi myös rekisteröidä defibrillaattori-rekisteriin jonka myötä se tulee näkyväksi yhteiskunnalle. Myös hätäkeskuksella on hyötyä tästä informaatiosta sydänpysähdyksessä auttaakseen nopeasti soittajaa löytämään defibrillaattorin. Toinen vinkki on projekti SMS-hengenpelastajat, jolloin sinä joka olet käynyt ensiapukurssin voit liittyä mukaan rekisteröimällä itsesi ja lataamalla SMS-hengenpelastajat appin.

Mikäli oleskelet lähellä paikkaa missä sydänpysähdys on tapahtunut ja tästä on soitettu 112 saat siitä hälytyksen puhelimeesi appin kautta osoitteella missä sydänpysähdys on tapahtunut. Mikäli oleskelet lähimpänä defibrillaattoria saat ohjeet noutaa tämän ennekuin hakeudut osoitteeseen missä sydänpysähdys on sattunut. Appin kautta voit myös saada apua siitä miten suoritat painelu-puhalluselvytystä sekä miten defibrillaattoria tulee käyttää. Keräämällä ensiapukoulutksen saaneet sekä defibrillaattorit yhteen vähennetään aikaa saada hoitoa joka on elintärkeätä selviytymiseen. Mikäli te joilla on asuntoyhtiö tai muu yhdistys hankitte defibrillaattorin sekä ensiapukoulutuksen ja rekisteröidytte SMS-Hengenpelastajiksi voitte te kaikki saada hälytyksen mikäli naapurissa tapahtuu sydänpysähdys! Silloin myös mahdollisuus hyötyä defibrillaattorista kasvaa kaikille talouksille  alueella.

 

Kaikista sopivimmat defibrillaattorit kotiin

Malli AED7000 on luultavasti sopivin defibrillaattorimalli kotiin. Osin sen kohtuullisesta hinnasta joka on 9875kr sis.alv 25% mutta myös koska se on hyvin helppokäyttöinen. Sillä on myös 8 vuoden takuu sekä IP 54 luokitus. Kaikkiin defibrillaattoreihin tarvitsee vaihtaa elektrodit sekä paristot viimeiseen käyttöpäivään mennessä pitääkseen defibrillaattorin kunnossa.

Ylläpitokustannukset AED7000 malliin ovat markkinoiden alhaisimmat jotka tulee huomioida defibrillaattorin hankinnan yhteydessä. AED7000 vaatii että elektrodit vaihdetaan noin 2 vuoden välein ja paristot 4 neljän vuoden välein jotka ovat standardi vaihtovälejä useimmille defibrillaattoreille. Elektrodit ovat myös käytettyjä mikäli pakkaus on avattu koska tämä kuivattaa niiden geelin. Asia joka on ollut näkyvillä mediassa on että monesti defibrillaattori ei ole toiminut koska elektrodeja tai paristoja ei ole vaihdettu ajallaan kun tätä ollaan tarvittu. On omistajan vastuulla varmistaa että nämä tehdään ajallaan mutta mikäli huolto-sopimus luodaan lähetetään aina tarvittavat vaihto-osat automaattisesti ajallaan. Paterit sekä elektrodit vaihdetaan helposti itse. AED7000 suorittaa automaattisesti itse-testin joka tarkistaa pattereiden latauksen sekä systeemin toiminnan. Näytöllä näkyy mikäli patterit tulee vaihtaa tai defibrillaattori tarvitsee huoltomiehen katsausta. AED7000 on defibrillaattori kotiin.

Niin kuin jo mainittuna kärsivät nuoret harvoin sydänpysähdyksestä mutta mikäli defibrillaattori on käytettävissä tulee tätä ilman muuta käyttää myös nuorelle jolla on sydänpysähdys. Defibrillaattoria suositellaan käytettäväksi myös lapsilla. Defibrillaattorin voi usein ostaa lisä-elektrodeja jotka ovat lapsille suunniteltuja mutta mikäli näitä elektrodeja ei ole suositellaan tavallisten elektrodien käyttöä lapsille 1vuotiaista ylöspäin. Tänä päivänä ei vielä löydy tarpeeksi näyttöä defibrillaattorin käyttöön vauvoille 0-1 vuotiaat

(https://www.hlr.nu/wp-content/uploads/2018/04/riktlinjer-hlr-till-barn-1.pdf). AED7000 malliin on saatavilla lapsi-elektrodit. Lapsilla elektrodeista yksi asetetaan vasemmalle puolelle rintakehää ja toinen vasemmalle puolelle lapaluun kohdalle. Tämä siitä syystä ettei elektrodit tule liian lähelle toisiaan. Isoimmille lapsille sekä aikuisille yksi elektrodeista asetetaan oikean solisluun alle ja toinen noin 10cm vasemman kainalon alapuolelle. Defibrillaattori tulee varustaa lapsi-elektrodeilla kotona ellei talossa asu muita kuin vanhempia ihmisiä.

 

Asioita joita tulisia miettiä defibrillaattorin hankkimisessa kotiin

Selvää on että defibrillaattorista voi hyötyä enemmän kotona kuin toimistolla siitä syystä että 70% sydänpysähdyksistä tapahtuu kotona. Mallin valinta on helppoa mikäli et halua kaikenlaisia lisätoimintoja; vähiten maksava. Ota kuitenkin huomioon ylläpito kustannukset elektrodien ja pattereiden vaihtoon. Mikäli defibrillaattori asetetaan rankempiin olosuhteisiin kuin sisällä kotona tulee valita  malli jossa on IP 55 luokitus. Silloin varmistat että se kestää vedellä huuhtelun jos se otetaan ulos merelle. Tähän on Philipsillä hyvin kestävä malli jonka nimi on HeartStart FRx. Se kestää jopa pudottamisen betonilattialle metrin korkeudesta. Hinta on tosin paljon kovempi kuin useimmissa malleissa. Toinen hyöty FRx mallissa on käännettävä avain joilla voidaan valita onko kyseessä aikuinen vai lapsi potilaana. Tämä avain on saatavilla lisävarusteena.

Viimeinen asia joka tulee ottaa huomioon defibrillaattorin hankinnassa kotiin on varkauden mahdollisuus. Viimeaikoina on sattunut monta kertaa että defibrillaattori on varastettu yleiseltä paikalta. Riski vähenee mikäli se asetetaan portin sisään mutta myös silloin varkauksia sattuu. Käytetyn tavaran myyntipalsta Blocket on päättänyt että se ei salli defibrillaattorien myyntiä sivuillaan jonka pitäisi vähentää näiden varastamista. Kaikki defibrillaattorit ovat myös merkittyjä omalla sarjanumerollaan jonka ostaja voi tarkistaa. Sarjanumeron tulee useimmiten lukea defibrillaattorin takapuolella.

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Svenska Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä