•  E-lasku
  •  Nopea 9 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 3-5 arkipäivää
Näytä ALV:

Auttaako hengityssuojain suojaamaan uudelta koronavirukselta?

Uuden koronaviruksen viimeaikaisen leviämisen takia miljoonat ihmiset etsivät kirurgisia hengityssuojaimia keinona suojautua virukselta, joka aiheuttaa taudin COVID-19. Taudin puhkeamisen jälkeen ihmiset ovat selanneet verkkoa ja kiirehtineet paikallisiin apteekkeihinsa löytääkseen korkean kysynnän suojaimia. Markkinoilla on kuitenkin monia erityyppisiä hengityssuojaimia, ja kaikki niistä eivät ole tehokkaita koronavirusta vastaan. Joten millaiset hengityssuojaimet voivat todella suojata sinua COVID-19:ltä, ja pitäisikö sinun käyttää niitä?

 

Auttavatko hengityssuojaimet taistelussa koronaa vastaan?

Suurin kysymys, jonka asiantuntijat yrittävät ratkaista: jos et omaa mitään koronaviruksen oireita, tuleeko sinun käyttää hengityssuojainta? Tämän pandemian aikana tämä on ollut yksi kysytyimmistä kysymyksistä ja hyvästä syystä. Maailma on tällä hetkellä kartoittamattomilla alueilla, ja ihmiset kuulevat jatkuvasti erilaisia lainsäätäjien suosituksia ja mielipiteitä, jopa CDC:n. 

USA:n tautien torjunta- ja ehkäisykeskuksen ohjeiden mukaisesti pandemian alkaessa vain sairastuneiden tai sairastuneita hoitavien tulisi käyttää hengityssuojaimia. 3. huhtikuuta 2020 CDC on antanut kehotuksen, että koko kansa käyttäisi hengityssuojaimia liikkuessaan julkisilla paikoilla. Jatka lukemista perehtyäksesi siihen, minkä tyyppiset hengityssuojaimet auttavat sinua suojautumaan COVID-19:ltä parhaiten. 

 

Kaikki hengityssuojaimet eivät ole yhtä tehokkaita:

Olet todennäköisesti kuullut, että N95-hengityssuojainten löytäminen on nyt entistä vaikeampaa. Nämä hengityssuojaimet, jotka suodattavat vähintään 95% hiukkasista, jotka ovat vähintään 0,3 mikronia (mukaan lukien COVID-19), ovat harvinaisia Yhdysvaltojen sairaaloissa ja ympäri maailmaa. Monet ihmiset etsivät minkä tahansa tyyppisiä suojaimia ja saatavilla on esimerkiksi kotitekoisia kangassuojaimia, kertakäyttöisiä kirurgisia suojaimia ja hengityssuojaimia, jotta voidaan suojautua tartunnan vaaralta. 

Kun kyse on itsesi ja läheistesi suojaamisesta koronavirukselta, niin varmista, että käytät vain suojaimia, joita FDA ja CDC pitävät sopivina viruksilta suojautumiseen.

 

FFP2-suojaimet

FFP2-suojaimien suodatusprosentti on 94%. Yleensä ne ovat rakennusalan työntekijöiden ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä. FFP2-suojaimet täyttävät eurooppalaisen standardin, ja niitä käytetään parhaillaan suojautumiseen koronavirukselta.

 

KN95-suojaimet

KN95-suojaimet ovat lähes samanlaisia kuin N95-suojaimet, joita on uskomattoman vaikea löytää. CDC ilmoitti äskettäin, että KN95-suojaimet ovat sopiva vaihtoehto N95-suojaimille. Vaikka niiden ominaisuuksissa on pieniä eroja, niin kunhan päällykset pysyvät aitoina niitä voidaan käyttää taistelussa viruksen leviämistä vastaan.

 

Milloin ja miten FFP2/KN95 -suojaimia tulisi käyttää suojaamaan koronavirukselta:

Suorita nämä varotoimenpiteet joka kerta, kun päätät käyttää hengityssuojainta. Joissakin ääritapauksissa suojaimen väärinkäyttö voi asettaa sinut suurempaan riskiin sairastua COVID-19:sta.

 

Kenen tulisi käyttää FFP2/KN95 -suojainta?

Ilmeisen terveydenhuollon henkilöstön lisäksi monet jäävät miettimään, onko tarpeen käyttää hengityssuojainta, jos poistuu pikaisesti kotoa ruokakauppaan tai apteekkiin. Alla olevan oppaan avulla saat paremman käsityksen siitä, onko suojaimen käyttäminen oikea valinta sinulle.

● Jokainen, joka hoitaa henkilöä, jolla epäillään olevan COVID-19-tartunta

● Perheenjäsenet, jotka asuvat samassa taloudessa oirehtivan henkilön kanssa

● Jokainen, jolla ilmenee koronaviruksen oireita

● Ihmiset, joilla on suurempi riski saada tartuntatauti (iäkkäät, heikentyneen immuniteetin omaavat)

● Jos asut henkilöiden kanssa, joilla on suuri riski saada tauti

● Jos asut alueella, jossa on korkea tartuntaprosentti

 

Noudata näitä ohjeita varmistaaksesi, että käytät suojainta oikein:

● Joka kerta kun laitat uuden suojaimen, pese kädet aina saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan tai puhdista kädet alkoholipohjaisella käsidesillä, jos pesuallasta ei ole lähettyvillä.

● Varmista, että suojain ja nenä ovat täysin peitettynä. Et halua, että ilma pääsee suojaimen ja kasvojesi väliin.

● Vältä koskettamasta suojainta, kun se on kasvoillasi. Yritä kovasti olla säätämättä sitä, ja jos sinun täytyy tehdä niin, puhdista kätesi ensin.

● Jos suojain tuntuu kostealta, putoaa lattialle tai repeytyy, vaihda se välittömästi.

● Poista hengityssuojain takaa ja ole varovainen, ettet kosketa suojaimen etuosaa.

 

Mitkä ovat koronaviruksen oireet?

Pidä itsesi tietoisena ja ajan tasalla viimeisimmistä koronaviruksiin liittyvistä uutisista. Jos sinulla on jokin näistä oireista, muista aloittaa heti suojaavan hengityssuojaimen käyttö viruksen leviämisen estämiseksi.

● Yskä

● Aivastelu

● Kuume

● Kova väsymys

● Hengitysvaikeudet

 

Milloin sinun ei tulisi käyttää hengityssuojainta:

Vaikka monet meistä pitävät mukavuutena saada suojakerros näinä pelottavina aikoina, niin joissakin tapauksissa suojaavan hengityssuojaimen käyttäminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Jos harjoitat sosiaalista eristäytymistä ja lähdet käyttämään koiraasi lenkillä, niin naamarin käyttäminen ei todennäköisesti ole välttämätöntä. Lisäksi, jos asut alueella, jossa on korkea tartuntaprosentti, on erittäin suositeltavaa, että et poistu asuinpaikastasi. Muista, että lukemattomat lääkärit, sairaanhoitajat ja terveydenhuollon työntekijät tarvitsevat kipeästi näitä suojaavia kasvonaamioita. Harkitse suojavälineiden lahjoittamista paikallisille sairaaloille ja klinikoille, jos et poistu kotoasi pandemian aikana.

Koronaviruksen torjunta on valitettavasti pitkä ja kova taistelu. FFP2/KN95-hengityssuojaimet voivat auttaa suojaamaan itseäsi ja ympärilläsi olevia potentiaalisesti tappavalta taudilta. Muista aina noudattaa oikeaa hygieniaa, sosiaalista etäisyyttä niin pitkälle kuin mahdollista ja toivoa, että tämä pandemia loppuu mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Svenska Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä