•  E-lasku
  •  Nopea 9 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 3-5 arkipäivää
Näytä ALV:

8 syytä allekirjoittaa huoltosopimus sinun defibrilaattoriisi

Defibrillaattori on hyvin tärkeä lääkinnällinen laite jonka tulee toimia kun sydänpysähdys ilmaantuu. Sen tulee toimia joka kerta. Sydänpysähdyksessä aika on vähissä ja jokainen minuutti lasketaan. Sinä et halua että defibrillaattori ei toimi näissä tilanteissa. Defibrillaattoria tulee niin kuin kaikkia laitteita huoltaa oikealla tavalla. On tietyt asiat joiden tulee olla kunnossa jotta defibrillaattoria voidaan käyttää. Huoltosopimuksella mahdollisuudet pelastaa henkiä kasvavat. Meillä on mahdollisuus auttaa teitä huoltosopimuksilla useimpiin defibrillaattori malleihin markkinoilla.

Valitettavasti löytyy useita dokumentoituja tapauksia jolloin defibrillaattori ei ole toiminut kun tätä on tarvittu. Suunnistuskilpailussa vanhempi mies lyyhistyi maahan ja defibrillaattoriin joka löytyi kohteesta ei luultavammin oltu vaihdettu pattereita. ICA kaupan ulkopuolella 70 vuotias mies lyyhistyi maahan ja elvytys aloitettiin mutta defibrillaattori joka löytyi kaupasta ei toiminut. Syy miksi defibrillaattori ei toiminut ei esiinny artikkelissa. 

Löytyy useita tapauksia jolloin defibrillaattori ei ole toiminut kun tätä on tarvittu. Mikäli defibrillaattori hankitaan mutta huoltosopimusta ei luoda on erityisen tärkeää olla tietoinen siitä mitä kaikkea tulee tarkastaa defibrillaattorissa. Ruotsalainen HLR on luonut ohjeen siitä mitä kaikkea tulee tarkastaa.

 

Defibrillaattorin huolto

1.Patterit

Defibrillaattori testaa itse patterit säännöllisesti. Mikäli patterin virta on matala varoittaa defibrillaattori tästä äänimerkillä ja/tai näytöllä kuvalla. Kun defibrillaattori alkaa varoittaa matalasta virrasta on tässä vielä virtaa pieneen määrään elämää pelastaville sähköiskuille. Patterit tulee kuitenkin vaihtaa niin nopeasti kuin mahdollista. Pattereiden toimivuuden ajassa on eroja eri defibrillaattori mallien välillä. Asiat jotka vaikuttavat toimivuuteen ovat mikäli defibrillaattoria käynnistellään ja käytetään tai mikäli tätä säilytetään ulkona kylmemmässä.

2. Elektrodit

Ajan myötä elektrodien geeli jotka tulevat defibrillaattorin mukana kuivuu. Ne ovat nämä jotka tulee liimata kiinni potilaan rintakehään. Mikäli geeli on kuivunut voi sattua että elektrodit eivät pysy kiinni kunnolla jolloin defibrillaattori ei pysty analysoimaan sydämen rytmiä kunnolla. Elektrodien pakkauksen päällä tulee lukea päivämäärä jolloin ne tulee viimeistään käyttää. Elektrodit on pakko vaihtaa mikäli päivämäärä on ylitetty. Elektrodeja ei voida käyttää monta kertaa, Mikäli pakkaus avataan tulee tämä vaihtaa uuteen.

3. HLR-kit

Joidenkin defibrillaattorien mukana tulee pieni pakkaus apuvälineitä jota kutsutaan HLR-kitiksi. Esimerkiksi sisältää malli AED7000 aina HLR-kitin josta löytyy kaikkein tärkeimmät välineet kuten sakset, partahöylä, hanskat, hengityssuojain, kuivakompressit sekä pudistusliinat. Tarkista aina että HLR-kitti on täysi ja vaihda/lisää välineitä tarvittaessa. Mikäli teidän defibrillaattorissa ei ole HLR-kittiä on suositeltavaa hankkia sellainen.  

4. Toimintatarkastus

Defibrillaattori näyttää mahdolliset vika koodit eri tavoin. Joko se voi näyttää ne näytöllä tai äänimerkin avulla. Tarkista että Defibrillaattorissa ei ole mitään vikoja, Esimerkiksi että elektrodien pakkaus on avaamaton, että Defibrillaattori on valmiustilassa ja että puhe avustukset toimivat niin kuin pitää.

5. Merkinnät

Jos Defibrillaattoria ei löydetä tai tämä ei ole saatavilla ei tästä ole mitään hyötyä. Miettikää mikäli teillä on mahdollisuus asettaa se niin että niin monella ihmisellä kuin mahdollista voivat tästä hyötyä. Tämä lisää mahdollisuuksia että se otetaan käyttöön sydänpysähdyksessä. On esimerkiksi mahdollista asettaa defibrillaattori ulos lämpökaappiin. On myös tärkeää että se näkyy hyvin ja siksi on käytössä kansainvälinen symboli defibrillaattorille; symboli on sydän jossa on salama joka on väriltään vihreä ja valkoinen. On myös mahdollista rekisteriöidä  defibrillaattori jotta ihmiset yleisesti löytävät tämän sekä siksi että hätäkeskus voi kertoa tämän sijainnin hädässä oleville mikäli hätä tapahtuu defibrillaattorin lähellä.

 

Jotta sinun ei tarvitse huolehtia näistä toimenpiteistä ja tarkastaa defibrillaattoria voit mieluimmin allekirjoittaa huoltosopimuksen. Me täällä HLR-avussa tarjoamme tämän useimpiin defibrillaattori malleihin markkinoilla ja on myös monia muita palveluntarjoajia jotka voivat auttaa teitä.

 

Miksi on hyvä allekirjoittaa huoltosopimus omaan defibrillaattoriin?

(HUOM! Nämä osiot sisältyvät meidän huoltosopimukseen mutta voivat poiketa muista palveluntarjoajista) 

Patterit tarkistetaan ja vaihdetaan valmistajan huolto-ohjeiden mukaan.

Elektrodit tarkistetaan ja vaihdetaan valmistajan huolto-ohjeiden mukaan.

HLR-kitti tarkistetaan/täytetään/vaihdetaan.

Mikäli defibrillaattoria käytetään sydänpysähdyksessä tarkistetaan tämä ja nollataan. Tämä tarkoittaa että elektrodit vaihdetaan ja mahdollisesti myös patterit riippuen siitä kuinka kauan tätä on käytetty, HLR-kitti täytetään/vaihdetaan tarpeen mukaan.

Laina defibrillaattoria voi lainata jopa 30 päivän ajan

Defibrillaattorin rekisteröinti avustaminen rekisteriin teidän kanssanne mikäli koette tämän tarpeelliseksi.

Käyttötavaroiden niin kuin elektrodien, pattereiden, HLR-kitin ja opastekylttien ostoon annetaan -20% alennus huoltosopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä.

Sopimus on voimassa 1 vuoden kerrallaan ja voidaan irtisanoa sen jälkeen koska tahansa.

Mikäli huoltosopimusta ei ole joudutaan elektrodit sekä patterit ostamaan itse mutta 20% alennuksen kanssa huoltosopimuksen hinta maksaa itsensä takaisin mikä tekee siitä vielä edullisemman.

 

Hinta huoltosopimukselle on 119€ sis.alv per vuosi ja defibrillaattori. Ainoa lisäkustannus on kun elektrodit ja/tai patterit joudutaan vaihtamaan mutta silloin näille on -20% alennus.

Mikäli teillä on defibrillaattori malli AED7000 sisältyy elektrodit, patterit sekä HLR-kitti huoltosopimukseen. Tähän malliin on myös lisätty että mikäli defibrillaattori hajoaa tai varastetaan saadaan uusi ostaa hintaan 400€ sis.alv

 

Viitteet:

https://www.helagotland.se/nyheter/man-avled-hjartstartaren-fungerade-inte-15675011.aspx

https://www.expressen.se/nyheter/eric-70-dog-utanfor-ica-hjartstartare-fungerade-inte/

https://www.hlr.nu/

https://hjartstartarregistret.se/#/

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Svenska Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä