•  E-lasku
 •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
 •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:
 • Suomi
 • Harjoitusdefibrillaattorit

  Defibrillaattorin käyttö on todella suositeltava osa elvytyskoulutuksia. Puoliautomaattisten defibrillaattorien määrän lisääntyminen yhteiskunnassa sekä niiden yksinkertainen ja turvallinen käyttö on tehnyt niistä olennaisen osan elvytyskoulutuksia. Koska painelu-puhalluselvytyksen ja defibrillaattorin yhdistelmä antavat parhaat mahdollisuudet sydänpysähdyksestä selviämiseen, defibrillaattorin käyttö on päätetty monesti sisällyttää osaksi koulutuksia. Tämä tarkoittaa, että kouluttaja tarvitsee yhden tai useamman harjoitusdefibrillaattorin oppilailleen. Useimmilla defibrillaattorien valmistajilla on myös realistinen kopio harjoittelua varten. Harjoitusdefibrillaattorissa ei useimmiten ole kaikkia toimintoja, mutta tärkeimmät perustoiminnot ovat aina saatavilla myös harjoitusdefibrillaattoriin.

  Harjoitusdefibrillaattori – tärkeä osa elvytyskoulutusta

  Kaikki defibrillaattorit toimivat käytännössä samalla tavalla ja näin ollen ei ole välttämätöntä käyttää harjoitellessa samaa defibrillaattorimallia, kun mitä käytössä tulee lopullisesti olemaan. Samankaltaisen laitteen kanssa harjoittelu on kuitenkin suositeltavaa. Kokemuksemme mukaan oppilaat oppivat käyttämään esimerkiksi Philips HS1:stä, vaikka he olisivat harjoitelleet AED7000:lla.

   

   

  Harjoitusdefibrillaattori AED7000

  Meidän paras hinta on AED7000 harjoitusdefibrillaattorilla.  AED7000 on myös defibrillaattori, jota myös myymme eniten. Harjoitusdefibrillaattori antaa ääniohjeet aivan kuten oikea malli. Erona on, että harjoitusdefibrillaattori jatkaa sydänrytmin analysointiin vasta, kun käyttäjä asettaa elektrodikontaktin laitteeseen. Oikeassa AED7000:ssa elektrodikontakti on kiinni jo alusta, ja defibrillaattori siirtyy tietysti sydänrytmin analyysiin heti kun elektrodit on kiinnitetty oikein rintakehälle. Harjoitusmallia voidaan myös ohjata mukana toimitetulla kaukosäätimellä.

   

   

  Mitä kuuluu harjoitella harjoitusdefibrillaattorin kanssa?

  Osallistujien kouluttamisessa tärkeää on elektrodien asettelu, toinen suoraan oikean puolen solisluun alapuolelle ja toinen n. 10 cm vasemman kainalon alapuolelle, pikkulasten kohdalla voi olla tarpeen sijoittaa elektrodi rintakehän etuosaan ja toinen taakse lapaluiden välille, koska keho on niin pieni, että elektrodit muutoin ovat liian lähellä toisiaan. 

  Toinen tärkeä osa koulutusta on huomioida tilanteet, joissa defibrillaattori opastaa käyttäjää olemaan koskettamatta sydänpysähdyksestä kärsivää henkilöä. Tämä tapahtuu sydänrytmin analyysin yhteydessä, kun defibrillaattori suosittelee käyttäjää lähettämään mahdollisesti hengenpelastavan sähköiskun painamalla isku/shock-nappia. Itse varoitus voi olla vaikka käsien nostaminen korkealle sanoen samalla, ettei henkilöön saa koskea. Sähköiskun yhteydessä käyttäjä voi huomauttaa ympärillä oleville, että sähköisku annetaan sanomalla ”Älä koske henkilöä. Annan sähköiskun.”

  Näiden tärkeimpien osien lisäksi (elektrodien asettaminen ja turvallisuus) tulisi kouluttajan myös käydä läpi defibrillaattorin käytännöt ja muut toiminnot, jotta osallistujat tuntevat olonsa varmaksi. Esimerkiksi elotonta henkilöä ei voi vahingossa vahingoittaa lisää, sillä defibrillaattori on se, joka analysoi sydänrytmin ja päättää sähköiskun antamisesta. Vaikka painaisimme shock-nappia, defibrillaattori ei iske, jos sydämen rytmi ei sitä vaadi. Ne virheet, joita käyttäjät saattavat tehdä, ovat virheitä, jotka viivästyttävät sähköiskua, esim. väärä elektrodien sijoittaminen, joka johtaa analyysin viivästymiseen, kunnes elektrodeja säädetään. On tärkeää tietää, että henkilön vahingoittaminen ei ole mahdollista muutoin, kuin viivästyttämällä hengen pelastavia toimia.

  Eräs espanjalainen tutkimus raportoi, että elvytyskoulutuksen osallistujista 86,8% pystyivät koulutuksen jälkeen tunnistamaan äkillisen odottamattoman sydänpysähdyksen ja löytämään defibrillaattorin yleisellä paikalla. (“Lay People Training in CPR and in the Use of an Automated External Defibrillator, and Its Social Impact: A Community Health Study” F. Villalobos ym. 2019.  Realistinen kopio defibrillaattorista voi toivottavasti auttaa osallistujia myös tuntemaan olonsa turvalliseksi oikean defibrillaattorin käytön kanssa.

  SvenskaDeutschSuomiDanskEestiLatvijasLitauiska

  Teetkö ostoksia yksityishenkilönä vai yrityksenä?

  YksityishenkilönäYritys