•  E-lasku
  •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:

Harjoitusdefibrillaattorit

Harjoitusdefibrillaattorit PPE-koulutuksiin

Harjoitusdefibrillaattori – tärkeä osa PPE-koulutusta

Nykyään defibrillaattori on pakollinen osa painelu-puhalluselvytyskoulutuksia. Puoliautomaattisten defibrillaattorien esiintymä yhteiskunnassa, ja niiden yksinkertainen ja turvallinen käyttö on tehnyt niistä olennaisen osan PPE-koulutuksia. Koska painelu-puhalluselvytyksen ja defibrillaattorin yhdistelmä antavat parhaat mahdollisuudet sydänpysähdyksestä selviämiseen, defibrillaattori on päätetty sisällyttää osaksi koulutuksia. Tämä tarkoittaa, että PPE-ohjaaja tarvitsee yhden tai useamman harjoitusdefibrillaattorin kurssilaisilleen. Useimmilla oikeiden defibrillaattorien valmistajilla on myös realistinen kopio harjoittelua varten. Harjoitusdefibrillaattorissa ei useimmiten ole kaikkia toimintoja, mutta tärkeimmät perustoiminnot ovat aina saatavilla harjoitusdefibrillaattoriin. Vaikka on hyvä valita harjoitusdefibrillaattori samaa mallia kuin oikea tarkka malli, ei ole kuitenkaan pakollista hankkia samaa harjoitusmallia sillä kaikkien valmistajien defibrillaattorit toimivat perusasioiltaan samalla tavalla. Osallistujat oppivat kokemuksemme mukaan käyttämään Philips HS1:stä, vaikka he olisivat harjoitelleetkin AED7000:lla.

Paras hinta meillä on AED7000 harjoitusdefibrillaattorilla, ja se on myös tarkka defibrillaattori, jota myymme eniten. Harjoitusdefibrillaattori antaa ääniohjeet aivan kuten oikea malli. Erona on, että harjoitusdefibrillaattori jatkaa sydänrytmin analysointiin vasta, kun käyttäjä asettaa elektrodikontaktin laitteeseen. Oikeassa AED7000:ssa elektrodikontakti on kiinni jo alusta, ja defibrillaattori siirtyy tietysti sydänrytmin analyysiin heti kun elektrodit on kiinnitetty oikein rintakehälle. Harjoitusmallia voidaan myös ohjata mukana toimitetulla kaukosäätimellä.

Osallistujien kouluttamisessa tärkeää on elektrodien asettelu, toinen suoraan oikean puolen solisluun alapuolelle ja toinen n. 10 cm vasemman kainalon alapuolelle, pikkulasten kohdalla voi olla tarpeen sijoittaa elektrodi rintakehän etuosaan ja toinen taakse lapaluiden välille, koska keho on niin pieni, että elektrodit muutoin ovat liian lähellä toisiaan. Toinen tärkeä osa koulutuksessa harjoitusdefibrillaattoreihin liittyen on varoittaa tilanteista, joissa defibrillaattori opastaa käyttäjää olemaan koskettamatta sydänpysähdyksestä kärsivää henkilöä. Tämä tapahtuu sydänrytmin analyysin yhteydessä, kun defibrillaattori suosittelee käyttäjää lähettämään mahdollisesti hengenpelastavan sähköiskun painamalla shock-nappia. Itse varoitus voi olla vaikkapa käsien nostaminen korkealle sanoen samalla, ettei henkilöön saa koskea. Sähköiskun yhteydessä käyttäjä voi huomauttaa ympärillä oleville, että sähköisku annetaan sanomalla ”Älä koske henkilöä. Annan sähköiskun.”

Näiden tärkeiden osien lisäksi (elektrodien asettaminen ja varoittaminen käyttäessä) tulisi ohjaajan myös käydä läpi defibrillaattorin muita toimintoja, jotta osallistujat tuntevat olonsa varmaksi. Esimerkiksi kertoa, että sairastunutta henkilöä ei voi vahingossa vahingoittaa, sillä defibrillaattori on se, joka analysoi sydänrytmin ja päättää sähköiskun antamisesta. Vaikka painaisimme shock-nappia, defibrillaattori ei lähettäisi sähköiskua, ennen kuin on päättänyt, että se auttaa. Ne virheet, joita käyttäjät saattavat tehdä, ovat virheitä, jotka viivästyttävät sähköiskua, esim. väärä elektrodien sijoittaminen, joka johtaa analyysin viivästymiseen, kunnes elektrodeja säädetään. On tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi sen suhteen, että henkilön vahingoittaminen ei ole mahdollista muutoin, kuin viivästyttämällä hengen pelastavia toimia.

Eräs espanjalainen tutkimus; ”Lay People Training in CPR and in the Use of an Automated External Defibrillator, and Its Social Impact: A Community Health Study” tutkijoilta Felipe Villalobos ym. raportoi, että 86,6% osallistujista defibrillaattori- ja PPE-kurssin jälkeen pystyivät tunnistamaan äkillisen odottamattoman sydänpysähdyksen ja yleisellä paikalla defibrillaattorin. Realistinen kopio defibrillaattorista voi toivottavasti auttaa osallistujia myös tuntemaan olonsa turvalliseksi oikean defibrillaattorin käytön kanssa.

Svenska English Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä