•  E-lasku
  •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:

Pulssioksimetri

Pysyäkseen terveenä ihmisen veren happisaturaation (SPO2) täytyy olla 95-100 % välillä. Jos se laskee 92 % tai alle on syytä huoleen, ja ihminen tarvitsee lisähappea sairaalasta. Täältä HLR-Hjälpenista löydätte pulssioksimetrejä, jotka auttavat veren happisaturaation mittaamisessa. Näin voitte nopeasti ja helposti tarkistaa henkilön terveydentilan riippumatta siitä, onko hän tajuissaan vai ei. Pulssioksimetriä on hyvin helppo käyttää. Se laitetaan sormen ympärille ja se alkaa saman tien mitata sekä veren happisaturaation että pulssin (bpm), jotta se voi antaa tuloksen terveydentilasta.

 

Tunkeilematon tapa mitata happisaturaatio ja pulssi

Pulssioksimetri: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0735675799900190, on lääketieteellinen mittauslaite. Kaikilla voi olla siitä käyttöä, ja koska se on pieni laite, mahtuu se helposti ensiapukassiin. Pulssioksimetri on tunkeilematon laite, se ei siis tee ihoon reikiä mitatakseen pulssin tai happisaturaation. Sen sijaan laitetaan sormi puristimeen mittausta varten. Tunkeilemattomuutensa vuoksi laitetta on täysin kivuton käyttää.

Pulssioksimetri läpäisee kehonosan, yleensä sormen, kahdella valon aaltopituudella, punaisella valolla ja infrapunavalolla. Vastaanotin vangitsee valosignaalit ja siten saadaan happisaturaatio ja pulssi mitattua. Pulssioksimetri näet mittaa kuinka paljon valoa imeytyy sydämenlyöntien aikana ja niitten välissä.

 

Tällöin on hyvä olla pulssioksimetri käytettävissä

Pulssioksimetriä on hyvä käyttää erilaisista keuhkosairauksista, kuten keuhkoahtaumataudista tai kroonisesta keuhkokatarrista kärsivien potilaiden hoidossa. Tämänlaisille henkilöille pulssioksimetrin omistaminen voi olla eduksi, jotta he pystyvät itse mittaamaan oman terveydentilansa. Pulssioksimetrin pitäminen työpaikoilla ja yleisissä tiloissa auttaa monia saamaan apua nopeasti. Henkilöt, joilla on huono veren happitaso, tulisi ihanteellisesti käyttää pulssioksimetriä useita kertoja päivässä tarkkaillakseen terveydentilaansa.

Pulssioksimetriä ei toki käytetä ainoastaan ensiapuhoidossa tai terveydentilan tarkkailemiseen. Se on hyvä pitää mukana myös jos liikkuu paljon korkealla, esimerkiksi jos harrastaa vuorikiipeilyä, vaeltamista tai korkeusharjoittelua. Laitetta on helppo käyttää ja mittaukseen ei mene kuin muutama sekunti.

Pulssioksimetriä käytettäessä tulee ottaa huomioon, että kynsilakka ja tekokynnet voivat vaikuttaa mittausarvoihin ja antaa näin epäluotettavan tuloksen. Samaten voimakkaat loistelamput ja muut ympärillä olevat valot voivat vaikuttaa tulokseen, jos pulssioksimetri onnistuu valon imemään. Vastasyntyneille potilaille tulee käyttää toisenlaista laitetta kuin aikuisille potilaille.

 

Rahansa arvoinen hankinta

Pulssioksimetri on erittäin hyvä hankinta. Sitä käyttävät ensiapuhoitajat, huippu-urheilijat ja kroonisesti sairaat, ja se olisi hyvä löytyä ensiapukasseista. Se on pieni laite, joka ei vie paljon tilaa ja se on pitkäikäinen. Ainoastaan paristoja tarvitsee vaihtaa.

Svenska English Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä