•  E-lasku
  •  Nopea 7 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 4-6 arkipäivää
Näytä ALV:

Evakuointi- ja pelastusvarustukset

Evakuointi- ja pelastusvarustukset

Voidaksenne auttaa vaikeasti loukkaantuneet ja liikuntarajoitteiset henkilöt evakuoimaan rakennuksesta on tärkeää että on oikeat varustukset. Vaikeus, jota yleensä kohdataan evakuointitilanteessa on portaat. Voidaksenne kulkea portaat on hyvä olla evakuointi- tai kuljetustuoli.

Tämän kaltaista tuolia voidaan käyttää myös muissa tilanteissa kuin juuri evakuointiin. Hissi on saattanut mennä epäkuntoon ja kollega pyörätuolissa pitää saada apua poistuakseen rakennuksesta portaita pitkin. Liikuntarajoitteiset henkilöt pitää myöskin pystyä poistumaan ja tämä apuväline on oiva laite hätätilanteissa kuten evakuoinnissa.

 

Yksi henkilö voi hallita Excel evakuointituolia

Evakuointituolin saatavilla olo on äärimmäisen tärkeää liikuntarajoitteiselle, joka istuu sähkö- tai käsipyörätuolissa, käyttää rollaattoria tai jollain muulla tavalla on alentunut liikuntakyky. On tärkeää, että evakuointi- ja pelastusvälineet ovat aina saatavilla ja että asianmukainen poistumistie on käytettävissä.

Excel evakuointituoli on erityisen hyvä voidaksenne evakuoida liikuntarajoitteisia henkilöitä hätätilanteissa portaita pitkin. Tuoli voidaan tietysti käyttää myös loukkaantuneille ihmisille. Tuolissa on kumitelat joilla nopeutta on helppo hallita. Näin voitte varmistaa turvallisen ja varman siirron. Excel evakuointituoli on kokoon taitettava ja hyvin helppo säilyttää. Sen lisäksi vaaditaan sen käyttöön ainoastaan yksi henkilö.

 

Kuljetustuoli evakuoimiseen portaissa

Tutkimuksessa Funktionsnedsattas utrymningsmöjligheter på arbetsplatser: : http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1071988/FULLTEXT02.pdf, on todettu että usein on puutteita liikuntarajoitteisten poistumisessa evakuointi tilanteessa. Valitettavasti ei ole ohjeistettu miten puutteet tulisi korjata. Portaat, kynnykset ja ovet voivat olla ongelma kun liikuntarajoitteisen henkilön pitää poistua rakennuksesta sekä tavallisten että hätäpoistumisteiden kautta. Lisäksi voi syntyä ongelmaa poistumisteiden ulkopuolella, ovi saattaa olla tukittu pensailla ja kukkapenkeillä.

Kuljetustuolilla liikuntarajoitteinen voi saada apua poistumisessa ja evakuoinnissa. Ensiaputarvike.fi:ssä on kuljetustuoli, jossa on 3-pyöräinen järjestelmä, tämä on erityisen hyvä apu evakuoimisessa portaiden kautta. Tämän tuolin nostamiseen tulee olla kaksi-neljä henkilöä. Se voidaan taittaa kasaan ja säilyttää helposti.

 

Kuljetustuoli tasaisille pinnoille

Kuljetustuolin käyttötarkoitus ei tarvitse aina olla evakuoiminen portaissa. Mikäli teillä on talo ilman portaita voi kuljetustuoli neljällä pyörällä olla hyvä ratkaisu. Liikuntarajoitteinen istuu turvallisesti kiinnitettynä tuoliin vyöllä. Lisäksi sen voi taittaa kasaan ja säilyttää seinällä kun sitä ei käytetä.

 

Säädettävä pelastuspatja

Pelastuspatja Premium Evacuslider on oiva valinta liikuntarajoitteisen nopeaan ja turvalliseen evakuointiin. Patja on säädettävä ja voidaan siis käyttää sekä aikuisten että lasten evakuoimiseen. Liikuntarajoitteista kuljetetaan vaakatasossa makuulla ja patjan hallintaan tarvitaan yksi tai kaksi henkilöä. 

Varmistakaa, että kaikki henkilöt rakennuksessa tietävät missä teidän evakuointi- ja pelastusvälineenne sijaitsevat. Tällä tavalla ne voidaan nopeasti ottaa käyttöön hätätilanteissa ja evakuoinneissa.

Svenska English Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä