•  E-lasku
  •  Nopea 9 € toimitus kaikkiin tilauksiin
  •  Nopeat toimitukset toimitus 3-5 arkipäivää
Näytä ALV:

Sydämenkäynnistin testivoittaja 2019 / 2020

Suomi on yksi johtavista sydäntenkäynnistimien maista. Niitä löytyy nyt yrityksestä jos toisestakin. Taloyhtiot ja yksityishenkilöt ovat alkaneet kiinnittää huomiota näihin henkiä pelastaviin laitteisiin. Mutta mikä sydämenkäynnistin on paras?

Valittavana on monia erilaisia malleja, mikä voi tehdä valinnasta vaikeampaa sydämenkäynnistintä hankkiessa. Pääpiirteittäin kaikki mallit toimivat samalla tavalla. Ne antavat suomenkieliset ääniohjeet, opastavat käyttäjää laitteen käytössä, analysoivat sydämen rytmiä ja suosittelevat tarvittaessa sähköiskujen antamista. Käyttäjä ei voi tehdä virhettä, joka vahingoittaisi ympäristöä, minkä tietäminen antaa turvaa. Sähköshokki, joka voi käynnistää sydämen uudelleen sen pysähtyessä, on osa kaikkien sydämenkäynnistinten toimintoja.

Eri sydämenkäynnistäjiä erottavat toisistaan esimerkiksi valmistaja, takuuaika, IP-luokitus (kosteuden ja pölyn kestävyys), näyttö ja sopivuus lapsille. Nämä ominaisuudet vaikuttavat myös hintaan. Koska kaikki sydämenkäynnistäjät voivat vaikuttaa yhtä hyviltä, olemme päättäneet nostaa esiin testien parhaat kategoriasta.

 

Paras hinta: Lifetek AED7000

Lifetek AED7000 sydämenkäynnistin valmistajalta Lifetek on yksi Ruotsin myydyimmistä. AED7000 sydämenkäynnistimessä on selkeät suomenkieliset ääniohjeet, jotka opastavat käyttäjää hyvin. Siihen kuuluvat tueksi myös etuosassa näkyvät tekstiohjeet, Malli on CE -merkitty, siinä on 8 vuoden tehdastakuu, 54 IP-luokitus ja se täyttää kaikki tarpeet myyntiin Suomessa. Se on saatavana myös tarvittaessa muilla kielillä, jotka täytyy kuitenkin asentaa etukäteen. Sydämenkäynnistimen statuksen kontrolloimiseksi siinä on näyttö, joka esittää akun latausasteen sekä mikäli huolto tulee suorittaa. Elektrodien käyttökelpoisuutta määrittää päivämäärä elektrodipakkauksessa. Elektrodit kestävät noin kaksi vuotta ja akku noin neljä vuotta. Sydämenkäynnistin toimitetaan kassissa, seinäkiinnityksellä, PPE-kitillä, käyttöohjeilla, elektrodeilla ja akulla. Se on täydellinen paketti hintaan 746€ (+ alv 24%). Paketin sisällön alle 1000€ alvittomaan hintaan nähden tämä on päivänselvä voittaja rahalle vastinetta -kategoriassa. Lasten elektrodit voidaan ostaa tarvittaessa erikseen.

Hyvänä kakkosena rahalle vastinetta -kategoriaan kuuluu Philips HeartStart HS1. Se on korkealaatuinen sydämenkäynnistin, jolla on kaikki AED7000:n ominaisuudet, ja vielä muutama lisää. HeartStart HS1 antaa äänisignaalin, mikäli sen toiminnassa ilmenee ongelmia. Näin käy, mikäli järjestelmässä todetaan virhe, akun virta on vähissä tai jos elektrodikasetti aukeaa. Se ei kuitenkaan varoita, jos elektrodit on vaihdettava, vaan kuten AED7000 kanssa, viimeinen käyttöpäivä on nähtävissä pakkauksessa. Hinta on 1000€ (+ alv. 24 %). Sydämenkäynnistäjä toimitetaan ilman laukkua ja muita lisätarvikkeita, mutta elektrodit, akku ja käyttöohje kuuluvat pakkaukseen, joten sydämenkäynnistin on valmis käyttöön.

 

Paras kestävyys: Philips HeartStart FRx

Sydämenkäynnistin Philips HeartStart FRx on kehitetty kestämään vaikeimpia olosuhteita. Mikäli haluat varmistua, että sydämenkäynnistin ei rikkoudu, mikäli pudotat sen betonilattialle tai kastelet sen vedellä, HeartStart FRx on oikea valinta. FRx on Philipsin kestävin sydämenkäynnistin, joka on suunniteltu pelastustyöhön ja muille vaativille ammattiryhmille. Se sopii asetettavaksi myös ulkokaappiin, mikäli sille saattaa olla käyttöä veden lähellä. Kestävyyden lisäksi sydämenkäynnistimellä on älykäs toiminto lapsiasetuksen vaihtamiseksi. Tämä tehdään lapsiavaimella, joka kytketään päälle. Tämä tarkoittaa, että sydämenkäynnistin sovittaa sydämelle annettavan sähköshokin matalammalle tasolle, joka sopii paremmin lapselle. Myös FRx sydämenkäynnistimen ääniohjeet vaihtuvat lapselle sopivan painelupuhalluselvytyksen antamiseen.

 

Paras kokonaisuus: ZOLL AED PLUS

Sydämenkäynnistin ZOLL AED PLUS on amerikkalaisen ZOLL-valmistajan tuote, jolla on sekä CE-merkintä että FDA-merkintä, mikä ei ole vaatimus EU:ssa vaan USA:ssa. ZOLL AED PLUS sydämenkäynnistäjän erityisominaisuus on PPE-tuki, joka mittaa rintapainelun syvyyttä ja vauhtia. Painelupuhalluselvytyksen laatu on yhteydessä selviytymiseen. Siksi tämä ZOLL:in ominaisuus on selkeä plussa. Laite on jämäkkä ja yksi markkinoiden kestävimmistä, ja sillä on 7 vuoden tehdastakuu. Toinen hyvä puoli on, että sekä elektrodit että paristot kestävät viisi vuotta, kun monissa muissa ne kestävät vain kaksi vuotta. Paristot voidaan ostaa päivittäistavarataloista ja ne voidaan siten hankkia hyvään hintaan. Elektrodit ovat kuitenkin hieman kalliimpia, kuin muut elektrodit, mutta toisaalta ne kestävät noin viisi vuotta ja tukevat aiemmin mainittua PPE-tukea. PPE-tukeen sisältyy, että sydämenkäynnistin antaa käyttäjälle palautetta ääniohjeiden kautta, kuten ”paina lujempaa”, mikäli se on tarpeellista. Hinta on edullinen X€ (+ alv. 24%) mikä on todella hyvä hinta laitteeseen sisältyville ominaisuuksille. Erityiset lasten elektrodit löytyvät myös tarvittaessa. Olemme nimittäneet tämän sydämenkäynnistimen testien parhaaksi 2019 / 2020.

 

Paras monikielinen: Lifepak CR2

Lifepak CR2 sydämenkäynnistin on yksi markkinoiden uusimmista ja siinä on useita uusia ominaisuuksia, kuten wifi ja 3G -valinnat. Yhdistämällä sydämenkäynnistimen verkkoon toimintatila voidaan lähettää automaattisesti ja ilmoituksia voidaan antaa etäisyyksistä huolimatta. CR2:ssa on monia hyviä ominaisuuksia, kuten lapsiasetus, joka voidaan valita yhdellä napinpainalluksella. Laite on myös todella kestävä, minkä ansiosta se voidaan sijoittaa moniin ympäristöihin. CR2 on saatavana useilla kielillä, mikä voi olla todella tärkeää monikulttuurisissa ympäristöissä. Kieli valitaan nopeasti nappia painamalla. Laitteeseen voidaan myös ohjelmoida, mitkä kielet löytyvät, jos niitä halutaan vaihdella tulevaisuudessa. Tällä tavalla kieli voidaan sovittaa tilanteen tarpeisiin. Ehkäpä uusi henkilökunta aloittaa työpaikalla tai taloyhtiöön muuttaa uusia ihmisiä, jotka puhuvat toista kieltä. Yksinkertaisen asennuksen ansiosta uusi kieli voidaan asettaa nykyisen kanssa. Asennettuna voi olla yhteensä kaksi kieltä samanaikaisesti.

Yhteenveto

Testien paras 2019 / 2020 sydämenkäynnistäjillä ei ole selkeää voittajaa, vaan valittu malli riippuu monista eri tekijöistä. AED7000 on hinnaltaan paras mutta mikäli lapsiasetus on tärkeä, voi Philips FRx olla parempi valinta, vaikka AED7000:aan löytyykin erityiset lasten elektrodit. Mikäli PPE-lisätukea pidetään tärkeänä, on tämän toiminnon sisältävä ZOLL AED PLUS hyvä valinta myös hintansa puolesta. Mitä sertifikaatteihin tulee, jokainen sydämenkäynnistin täyttää perusominaisuuksiltaan samat vaatimukset. Jotta niitä voidaan myydä Euroopassa, tulee kaikkien mallien olla hyvin testattuja, jotta ne toimivat valmistajasta riippumatta.

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Svenska Suomi Dansk Eesti Latvijas Litauiska

Selaa luokkia

Verkkokauppa

Tietoa meistä